از مهم ترین پروتکل ها و دستورات مراقبتی بعد از رینوپلاستی ، می توان به حمام بعد از عمل بینی اشاره داشت ؛ با توجه به این که بافت های بینی پس از عمل بسیار حساس شده و مستعد آسیب پذیری می گردند ، دوش گرفتن بعد از این جراحی باید بر اساس استاندارهای تعیین شده توسط جراح بینی و با نهایت دقت و احتیاط انجام گیرد.
نکات خاصی برای حمام بعد عمل بيني وجود دارد ، در مقاله پیش رو نحوه حمام بعد از عمل بيني و زمان استحمام بعد از جراحی بینی را مورد بحث قرار داده ایم تا به این ترتیب از ریسک بروز عفونت و دیگر عوارض جراحی بینی بکاهیم.
اهمیت حمام کردن بعد از عمل بيني
جراحی بینی از پیچیدگی بالایی برخوردار می باشد ، لذا از آن به عنوان یک عمل جراحی حساس یاد می شود.
حال آن که به منظور پیشبرد هر چه بهتر روند بهبودی و کاهش عوارض احتمالی ناشی از این عمل جراحی ، باید نسبت به رعایت دستورالعمل های مراقبتی پس از عمل توجه کافی داشته و مطابق با دستورات پزشک خود دوره نقاهت این جراحی را سپری کنید.
از آن جا که حمام کردن بعد از رينوپلاستي می تواند تاثیر مستقیم بر نتیجه جراحی بگذارد ، باید نسبت به زمان استحمام بعد از عمل و نیز نحوه حمام رفتن بعد از جراحي بيني توجه کافی مبزول داشت.
دوش گرفتن تا یک هفته تا 10 روز بعد از رینوپلاستی ممنوع بوده و به طور کلی قبل از برداشتن اسپلینت نباید استحمام نمایید ، زیرا خیس شدن گچ بینی قبل از این بازه زمانی می تواند بر نتیجه جراحی تاثیر سوء بگذارد و ماحصل عمل را دستخوش تغییرات منفی قرار دهد.
چنانچه طی این روزها ملزم به استحمام شدید ، می توانید بدون آن که سر و صورت خود را خیس کنید فقط از گردن به پایین خود را بشویید ؛ چرا که اسپلینت (گچ بینی) به هیچ عنوان نباید خیس شود.
پس از این بازه زمانی ، استحمام بلامانع خواهد بود ؛ اما باید از تماس مستقیم صورت با آب خوددار کنید چرا که طی روزهای اولیه پس از عمل هنوز زخم های بینی باز هستند ، در نتیجه ورود آب به بینی می تواند سبب بروز عفونت شده و فرد را در معرض خطرات جدی قرار دهد.
دوش گرفتن قبل از برداشتن گچ بینی
همان طور که گفتیم 7 تا 10 روز بعد از جراحی بینی و پس از برداشتن گچ بینی می توانید حمام کنید ، اما دقت داشته باشید در روزی که قرار است به جراح معالج تان برای برداشتن اسپلینت مراجعه کنید حتما باید دوش بگیرید.
لازم به ذکر است که خیس شدن گچ بینی در این مورد ، نه تنها مانعی ندارد بلکه کمک می کند راحت تر از روی بینی جدا شود.
نحوه صحیح حمام کردن بعد از عمل بيني
جراح شما بعد از برداشتن اسپلینت ، به بینی تان چسب می زند تا از ساختار جدید بینی حفاظت کرده و فرم جدید بینی را تثبیت کند ؛ از حالا به بعد دیگر می توانید استحمام کنید و نگران خیس شدن بینی و صورت خود نباشید.
البته دقت داشته باشید که صرفا باید با آب ملایم دوش بگیرید و به هیچ عنوان نباید از آب داغ استفاده کنید.
شستن صورت باید به آرامی و با احتیاط انجام شود ، لذا از ایجاد فشار به بینی خودداری نمایید.
همچنین برای جلوگیری از بروز عفونت در بینی ، زمان استحمام خود را کوتاه کرده و از تماس مستقیم آب با بینی اجتناب کنید.
برای شستن صورت با دقت و احتیاط عمل کنید و به کمک یک دستمال نرم صورت خود را به آرامی بشویید و از شستن مستقیم بینی و نواحی اطراف آن بپرهیزید ؛ البته می توانید مختصری آب بر روی چسب بینی بگیرید ، خیس شدن چسب بینی می تواند به شل شدن آن کمک کرده و در نتیجه برداشتن آن را راحت تر کند.
توجه داشته باشید که هرگز نباید چسب را به طور ناگهانی و با کشیدن از روی بینی بردارید ، چرا که این کار سبب بلند شدن پوست از روی بینی شده و می تواند نتیجه جراحی را تحت تاثیر قرار دهد.
در پایان استحمام می بایست بینی خود را آهستگی با دستمال نرم خشک نموده و سپس چسب جدید را طبق روشی که جراح معالج تان آموزش داده به بینی خود بزنید.
هنگام استحمام چگونه سر خود را بشوییم؟
حمام بعد از عمل بینی ، مسئله ای بسیار حائز اهمیت است. تا زمانی که جراح مشخص نموده باید از شستن صورت با آب به صورت مستقیم خودداری نمایید.
از این رو ممکن است این سوال برای شما پیش آید که نحوه صحیح شستن موها بعد از عمل زیبایی بینی به چه صورت است؟
در حالت عادی برای شستن موها باید مستقیما زیر دوش قرار گرفت ، طبیعتا در پی این مسئله صورت و بینی کاملا خیس خواهند شد ؛ از این رو برای شستشوی موهای خود بعد از عمل بهتر است بر روی یک صندلی بنشینید و با کمک یک فرد دیگر به روش متداول در آرایشگاه ها موهای تان را بشویید.
چند وقت بعد از عمل بيني می توان به طور طبیعی دوش گرفت؟
زمان دوش گرفتن بعد از عمل به روش معمول در همه افراد یکسان نیست ، چرا که وسعت عمل و به تبع آن دوره نقاهت جراحی در هر فردی متفاوت می باشد ؛ لذا زمان دقیق دوش گرفتن به صورت طبیعی ، با مد نظر قرار دادن شرایط جسمی بیمار و بر اساس صلاحدید جراح مشخص می شود.